FUNTENENSEE

  • 01BrunigpasfuntenenseeInfo Natuurleerpad Funtenensee
Funtenen (582m), aan de Funtenensee is een zwemparadijs voor kinderen en families en heeft een mooi wandelgebied. Het natuurleer-pad Oberhasli is aangelegd in 1975-1977, werd enige tijd verwaarloosd en in opdracht van gemeente en grondeigenaren in 1998 heropend. Van uit Meiringen richting de Brünigpass is het gebied te bereiken, via het dorp Hausen, aan de voet van de Brünigpass. Door het Birglenwald gaat het gestaag bergopwaarts en komen we via informatieborden het een en ander te weten.

  • 03BrunigpasfuntenenseeSchwendlen
Over een breed pad gaat het richting een uitkijkpunt, dat een weidse blik richting Meiringen, de Grimsel- en Sustenpas heeft. Vervolgens gaat het langs een alpschuur (die zijn beste tijd heeft gehad) over de Schwendlen alp richting Unterbach. Op de splitsing gaat een wandelroute door naar Brienz, wij dalen af richting Unterbach en vervolgen het natuurleer-pad.

 

 

 

  • 08BrunigpasfuntenenseeFuntenensee
Het laatste gedeelte van de afdaling gaat over stenen en boomwortels, langs een barbecue-plaats en komt uit in Unterbach bij het treinstation Hirsi (580m). Op de brug bij Hirsi genieten we nog even van het prachtig uitzicht richting Meiringen en Hasliberg, vervolgens gaat het langs het spoor stroomopwaarts naar Funtenen. Over het bruggetje gaat het dan langs de Funtenensee richting parkeerplaats.