PLANPLATTEN

PLANPLATTEN-KÄSERSTATT

  • 01HaslibergplanplattenenkaserstattPlanplatten Hasliberg
"Der Höhenwanderweg" zoals de Zwitsers deze wandelroute noemen is eveneens een prachtige wandeling met veel en mooie vergezichten. De route begint bij Käserstatt op 1840m en eindigt bij Planplatten op 2250m, een 400 hoogte meters moet dus overbrugt worden. Vanzelfsprekend kan men ook in Planplatten beginnen. Onderweg gaat de route langs Haaggen 2010m een boerderij waar men verse producten kan kopen en proeven. In Käserstatt gaan we, na ruim 2.00 uur lopen met de gondel terug naar Wasserwendi, een dorp gelegen aan de "Hasliberger Dorfweg". Men kan nu met de bus terug naar Reuti of de bene wagen nemen om de huizen langs deze oude dorpsweg te bezichtigen. (Zie ook onder Reuti)

De "Hasliberger Dorfweg" is een fascinerende route langs ruim 23 oude huizen (1500-1930). Prachtige architectuur uit vroegere jaren zijn nog duidelijk zichtbaar. De route is bewegwijzerd en heeft een lengte van ruim 2 uur. Aan het eind van het dorp kan men de route vervolgen door bossen en over almen, richting Wyler, op de Sustenpass. Vanuit Wyler gaat men naar Innertkirchen lopen en neemt vervolgens het treintje terug naar Meiringen. 

 

 

 

PLANPLATTEN-GUMMENALP-BIDMI

  • 02HaslibergplanplattenengummenalpKaashut
Gemoedelijk wandelend over berghellingen door bossen en langs almen is dit een wandeling van ruim 2.00 uur. Vele kaasschuren komen we hier tegen, dit omdat de melk van de koeien hierboven wordt bereid tot kaas, hier ligt na te rijpen en vervolgens in het najaar naar het dal wordt getransporteerd. Een gedeelte van de route gaat samen met de "Muggestutz Zwergenweg", deze kabouterroute loopt van Mägisalp naar Bidmi. Een speelse route die is opgezet om met kleine kinderen te wandelen, te eten onderweg en helemaal weg dwalen in de fantasie van kabouters en kinderen.

PLANPLATTEN-ENGSTLENALP

  • 02HaslibergplanplattenengstlenalpWetterhorn/Mittelhorn/Rosenhorn
Engstlenalp komt ook nog in de beschrijving van de Sustenpass voor, maar vanaf de Hasliberg zijn er ook mogelijkheden en die willen we u niet onthouden. De Kabelbaan in Meiringen voert ons in korte tijd naar Reuti, een oud dorp op de "Hasliberger Dorfweg". Vervolgens gaan de gondels verder naar Bidmi, Mägisalp waar overgestapt word naar de top "Alpen Tower" Planplatten. Nadat we van het prachtig uitzicht richting Wetterhorn Mittelhorn en Rosenhorn hebben genoten vertrekken we van Planplatten in oostelijke richting via de Balmeregghorn naar Engstlenalp, het eind dorp in het Gentall aan de Engstlensee. De Balmeregghorn biedt ons prachtige almen met grazende koeien en een adembenemend uitzicht over een aantal meren, o.a. Melchsee-Frutt, Tannensee en de Engstlensee. Ook de Engstlensee biedt ons na 4.00 uur lopen een prachtig stukje natuurschoon tussen de hoge Berner Alpen. Vervolgens kunnen we met de bus (deze bustocht zit namelijk ook bij de meerdagenkaart inbegrepen) door het prachtige Gentall, via Innertkirchen terug naar Meiringen. Wel moest er in 1999 5Ch Franken worden betaald in de bus i.v.m. de toeslag.