SIDELENBACH

SIDELENBACH-SIDELENHÜTTE-FURKAPASSHOHE

  • 01FurkapasssidelenhuttepasshoheSidelenbach P.2280
Sidelenbach (P. 2280) op de Furkapass is ons uitgangspunt naar de Sidelenhütte om vervolgens terug te wandelen naar Furkapasshöhe. Na een korte klim over grote stenen en langs de Sidelenbach gaat het gestaag bergopwaarts. Vervolgens komen we op een uitgestrekte alpenweide, vanwaar we de hut al zien staan. Gemoedelijk gaat het bergopwaarts over klaterende beekjes, al moeten we aan het eind nog een stukje klimmen.

  • 06FurkapasssidelenhuttepasshoheSidelenhutte vanaf Unt. Bielenlucke
Na een klim van 430 hoogtemeters komen we bij de Sidelenhütte aan. Vanaf Unt. Bielenlücke hebben we een prachtig uitzicht op zowel de hut als de restanten van de Tiefengletscher, met zijn markante Galenstock en de Sidelengletscher met Gross Furkahorn.  We vervolgen de route via het meer bij de hut richting Galenbödmen, met op de achtergrond de Sidelenhütte en Bielenlücke.De wandeling gaat over de Galenloch, een prachtige goed gemarkeerde bergweg richting Galenbödmen.

 

 

  • 10FurkapasssidelenhuttepasshoheSidelengletscher/Tiefengletscher
Hier zijn de Sidelengletscher en Tiefengletscher in een blik gevangen tijdens deze mooie wandeling in dit enorm ruige gebied. Het eind van de Sidelengletscher mondt uit in het meer onder de Kl. Furkahorn. Ook hebben we een mooi uitzicht richting Galenbödmen vanaf de Galenstöck. Daarna verandert de Sidelenbach in een ruige rivier. Bij de brug over de ruige Sidelenbach blikken we nog even terug richting Tiefenstock Galenstock en Bielenhorn. Furkapasshoogte stelt verder niet veel voor een aantal onbewoonde legerbarakken, een leegstaand hotel en hotel-restaurant Furkablick is alles wat Galenbödmen te bieden heeft. (Zie ook het verhaal onder Berghutten; Sidelenhütte).

 

 

 


Een impressie van de wandeling via de Sidelenhütte naar Galenbödmen.