TIEFENBACH

  • 01FurkapasstiefenbachTiefenbach
Vlak voor het dorp Tiefenbach begint onze route naar de Albert-Heim-Hütte, een eenvoudige route van ongeveer 1.30 uur. Na een kleine klim langs de Tiefenbach, wandelen we een prachtig ruig landschap binnen met vele waterstroompjes en veenpluisjes. (Zie ook het verhaal onder Berghutten; Albert-Heim-Hütte). 

  • 02FurkapasstiefenbachHotel Tiefenbach
In het iets verder gelegen dorp Tiefenbach gelegen op 2106m staan een handvol huizen en een kapel, stelt verder niet veel voor. Het hotel Tiefenbach is bijna het gehele jaar geopend en dus ook in de wintermaanden, dan is het toegangankelijk voor toerskiën of met sneeuwschoenen. Uitzondering hierop zijn van begin mei tot half mei en van half oktober tot half december dan is het hotel gesloten. In de winter 2020/21 is er geen geprepareerde winterwandelpad van Realp naar Tiefenbach. Info verder onder: https://www.hotel-tiefenbach.ch/. De Maria Hilfkapel staat op een heuvel naast Hotel Tiefenbach en dateert uit 1912. De ingangszijde van het gebouw is gemaakt van granieten blokken. In de veelhoekige achterkant aan de oostzijde van de kapel staat een kleine sacristie opgesteld, achter het altaar.

  • 04FurkapasstiefenbachTiefenbach
Een bronzen reliëf aan de zijkant van een woning in Tiefenbach, hangt ter nagedachtenis aan kapitein Richard Weber, een arts die gestationeerd was op de Furkapas en op 1 maart 1915 bedolven werd onder een lawine op de Furkapas. Het monument is opgericht door zijn kameraden en werd gemaakt door Carl Burckhardt (1878-1923). Verder afdalend richting Realp passeren we Hotel Gallenstock en zijn dan voor Realp aangekomen op de James Bond straat. De haarspeldbochten boven de Furkareuss waren in 1964 het decor voor een achtervolging in de James Bond film Goldfinger. Een informatiebord met straatnaam herinnert hieraan. Iets verder bereiken we Realp.