KEMMERIBODEN

  • 01GlaubenbergpasskemmeribodenKemmeriboden
De nederzetting Kemmeriboden ligt ingeklemd tussen de Hohgant en Schrattenfluh. Het is door middel van een houten brug over de Emme vanuit het Bumbachtal bereikbaar. Tussen weiden en bergen aan de bovenloop van de Emme, staat op een hoogte van 976m, het traditionele berghotel Kemmeribodenbad. Kemmeribodenbad heeft 30 hotelkamers, in de winter 5 sneeuwiglo’s en biedt bovendien de mogelijkheid om in stro te slapen.

  • 04GlaubenbergpasskemmeribodenSpycher Kemmeribodenbad
De Chässpycher dateert uit 1790 en was vroeger de meest wenselijke overnachtingsplek hier sliep namelijk op de bovenste verdienping de serveerster. Ook nu zijn er overnachtingsmogelijkheden. Tussen de Spycher (kaas-hut) en het hotel staan de baden en huidige whirlpools. Het turbinehuis aan de andere zijde van de Spycher dateert uit 1916 en werd gebouwd door de gebroeders Gerber, die er toen een eigen krachtcentrale bouwden voor Kemmeribodenbad met een dieselmotor die 6 KWh leverde. Nu is het niet meer denkbaar het is vele honderden malen verveelvoudigd.

 

  • 05GlaubenbergpasskemmeribodenKemmeribodenbad
Het is een ideale uitvalbasis voor wandelingen langs de Emme en in het UNESCO biosfeerreservaat Entlebuch. Bij het hotel, en voor de brug voor wandelaars, is het gratis parkeren. Na het hotel is het gebied in zones ingedeeld en betaald men 7 CHF voor de eerste zone (Mürebachbrücke) en 10 CHF om in de tweede zone (Müllerschwand) te parkeren in 2019. Indrukwekkend zijn de vele oorspronkelijk bergbeken welke met de traditionele houten bruggen worden overspannen. De rivier de Emme ontspringt tussen Hohgant en Augstmatthorn. Het dal uitrijdend kun je linksaf richting Thun wij rijden rechtsaf richting Schüpfheim in het Entlebuch-dal.