BELLINZONA

  • 01GraubundenbellinzonaBellinzona
Bellinzona is de hoofdstad van het Italiaanssprekende Zwitserse kanton Ticino. Bellinzona is de sleutel tot de strategisch gelegen passen St.Gotthard, Lukmanier en de San Bernadino. Alle drie de passen zijn nog steeds belangrijke transportroutes tussen de omliggende landen; Oostenrijk en Italië. Bellinzona is de stad met de best bewaarde kastelen van Zwitserland. De 3 kastelen staan inmiddels op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Het Castelgrande staat in het centrum van de stad op een heuvel, terwijl naar het oosten de kastelen Montebello (It. Castello di Montebello ) en Sasso Corbao (It. Castello di Sasso Corbaro ) staan.

  • 03GraubundenbellinzonaKasteel Bellinzona
Het uitzicht op de beide andere burchten, vanaf de indrukwekkende verdedigingsmuur van Castelgrande is grandioos. De oude tuinen van de burcht, brengen je helemaal terug in de tijd: de zwerftocht door de Middeleeuwen kan beginnen!

Andere belangrijke gebouwen uit de 15e eeuw zijn; Maria delle Grazia en de SS Pietro en Stefano kerk met zijn imposante renaissancegevel, gebouwd tussen 1518-1565. Het barokke interieur herbergt enkele mooie taferelen. De preekstoel, wentelend om een pilaar van de kerk, bestaat hoofdzakelijk uit verschillende soorten marmer. De vele kapellen in de kerk hebben zo zijn eigen betekenis.