INTERLAKEN

  • 01JungfraureginterlakenAare Interlaken
Interlaken ligt op 570 m tussen Thuner- en Brienzersee met een fantastisch uitzicht op het Jungfraumassief. Door Interlaken stroomt de rivier de Aare, die de Brienzersee en Thunersee met elkaar verbindt. De naam van de stad is een samenvoeging van inter (= tussen) en laken (lacus = meren). Op Thunersee en Brienzersee varen plezierboten waaronder ook de  historische raderboot Blümlisalp.

De 700 meter lange boulevard, (ook wel de Höheweg genaamd) met zijn exclusieve boetiekjes, juweliers en luxehotels, (waaronder het prachtige Victoria-Jungfrau Hotel), is een wandelstraat geflankeerd door notenbomen, een kuurtuin en casino. Op de nationale feestdag van Zwitserland (1 augustus) is hier jaarlijks een prachtige optocht te zien. Vele straten in Interlaken bieden uitzicht op de Jungfrau.

Interlaken heeft twee treinstations, het station Interlaken-West en Interlaken-Oost. Het ligt aan de “Golden-Pass” panoramaspoortraject, dat van Montreux (aan het meer van Geneve) via Gstaad, Interlaken over de Brünigpass naar Luzern gaat. Vanaf het station Interlaken-Oost rijden de treinen naar de Jungfrauregio.