GRINDELWALD–GROSSE-SCHEIDEGG

  • 03JungfraureggrindelwaldgrscheideggUndrem Berg
Grindelwald Hotel Wetterhorn (1230m) is ons uitgangspunt voor de wandeling Grindelwald - Grosse-Scheidegg (1962m), de bergwandeling staat 2.30 uur aangegeven. Het eerste gedeelte gaat langs de rijbaan, maar over een wandelpad langs een bergmeertje tot aan de bocht waar we de rijbaan verlaten. Over de Briggbach vervolgen we de wandelroute via Undrem Berg naar Ischboden. De bergwandelweg naar de Glecksteinhütte is vanwege de sneeuw nog afgesloten. Na enige tijd bereiken we de Ischbodenhütte, we wandelen over het erf en nemen een kijkje in het opvangcentrum voor vogels.

  • 06JungfraureggrindelwaldgrscheideggVogelpark
Het Alpenvogelpark is een opvangcentrum voor vogels die door een ongeval zichzelf niet meer kunnen redden in de natuur. In een aantal volières worden de vogels gehuisvest en geven vrijwilligers hun de nodige verzorging. Vervolgens wandelen we een stukje over de rijbaan, passeren de Lugibach en wandelen bij Schwendibiel weer over het bergwandelpad. Evenals van Schwarzwaldalp naar Grosse Scheidegg kruisen ook hier rijbaan en bergwandelweg elkaar af, zodat we tijdens de wandeling de plaatselijke vervoersmaatschappij regelmatig kunnen tegenkomen. Vanaf acht uur ’s ochtend rijden er bussen naar Grosse Scheidegg, reistijden Grindelwald-Bus vindt u hier. Im undren Loichbiel is een boer bezig zijn alp-hut in gereedheid te brengen. Aan de voet van de Wetterhorn wandelen we gestaag bergop richting Grosse Scheidegg en bereiken niet veel later Obren Loichbiel.

  • 14JungfraureggrindelwaldgrscheideggWandelroute
De alphutten zijn nog gesloten, wel hebben we hier een mooi uitzicht op de First en de besneeuwde Faulhorn. Iets verder blikken we terug en zien een donkere lucht verschijnen. Na Blaserie (1813m) wandelen we het laatste stukje omhoog en na een bocht zien we Berghotel Grosse Scheidegg voor ons verschijnen,  we maken nog enige foto’s en wandelen in ras tempo richting het berghotel. De volgende bus staat al klaar om richting Grindelwald te rijden, met de Wetterhorn en Schafhubel op de achtergrond. Enige minuten later breekt er een onweersbui los, die net zo snel verdwijnt als dat hij gekomen is. Na een kort oponthoud in het berghotel rijden we met de volgende bus weer richting Grindelwald.