EIGERGLETSCHER

EIGERGLETSCHER-ALPIGLEN (EIGERTRAIL)

  • 01JungfrauregeigertrailEigergletscher
De Eigertrail, zo wordt deze wandeling ook wel aangeduid, heeft een looptijd van 3.00 uur en begint op de Eigergletscher aan de voet van de imponerende Eigernordwand. Een belevenis voor geoefende wandelaars met goede uitrusting en schoenen. Een ruig gebied met mooie wandelpaden, door watervallen en over stenen met als hoogtepunt de Eigernordwand. De 1800m hoge noordelijke Eigerwand, die de vorm heeft van een loodrechte holle spiegel, heeft haar eigen klimatologische wetten. De reuzenwand vormt een hindernis voor wolken, sneeuw en regen, die lawines, watervallen en regens van steenslag teweegbrengen.

Eenmaal bij deze wand aangekomen is het net of de Eiger over ons heen buigt. De prachtige bloemen op de route en mooie vergezichten richting Kleine-Scheidegg en Männlichen zijn niet te beschrijven, dit moet men met eigen ogen gezien hebben. Hoewel de top van de Eiger al in 1858 werd bedwongen, duurde het 80 jaar voordat Duits- Oostenrijkse bergbeklimmers de wand beklommen. Pas 23 jaar later, in 1961 slaagden bergbeklimmers erin, de eerste winterbeklimming te volbrengen. De Eigernordwand of "Wand der verschrikking" kent vele dramatische pogingen die meer dan veertig bergbeklimmers het leven hebben gekost.

Vanuit zowel Alpiglen als Eigergletscher kunnen we weer met de trein naar Kleine- Scheidegg of Grindelwald. Ook kan men via Brandegg (1332m) naar Grindelwald-Grund (943m) lopen dat is eveneens een prachtige wandeling, maar men moet er dan nog een paar uurtjes aan vastknopen.