ULRICHEN

  • 02OW1ulrichenUlrichen
Ulrichen met zijn oude zon gebrande houten “Walliserhuizen” (Walliserstadel) is de toegangspoort naar het zuiden, het verbindt Wallis via de Nufenenpass (2478m) (de hoogste pas-weg van Zwitserland) met het in het Tessin gelegen Airolo. Het ligt op een hoogte van 1346m.

Het vliegveldje ter plaatse dient nog steeds als ‘noodlandingsbaan’ , maar heeft ook andere voorzieningen zoals een prachtige skeeler baan.  Het rollerpark is te bereiken vanaf de hoofdweg Oberwald-Brig, neem de afslag naar de Nufenenpass, en vervolgens rechtsaf het oude vliegveld op. Ulrichen het Walliser bergdorp telt maar een paar honderd inwoners, heeft mooie smalle straten met karakteristieke huizenbouw en een Neogotischekerk uit 1895. Zie ook de volgende link: Obergoms.

Een oude legende uit dit gebied is, dat handelsreizigers uit Meiringen een dennenboom gekapt hadden en deze over de oude handelsroute lieten vallen, om collega Baschi de doorgang te versperren. Maar Baschi nam zijn paard op zijn nek en stapte over de dennenboom heen, om zijn route te vervolgen. Een prachtig bronzen standbeeld van Baschi herinnert nog daaraan.