GEMMIPASS

  • 09OW2leukerbadgemmipassGemmipas
Zoals gezegd treft men hier de eeuwenoude Gemmipass (2314m) aan. Een wandeltocht voor de tredzekere bergwandelaars, die u zeker niet mag missen. De stad Bern en het bisdom van Sion hadden in 1522 al een verdrag over de Gemmipas. Een vrij steile wandeling, over één van de oudste handelswegen in de Alpen, uitgehakt in een loodrechte rotsmuur van ruim 600m hoog.

De oude zigzaggende pas-weg  is uitgehouwen in de steile rotswand van de Daubenhorn. Ondanks de nevel die bleef hangen hebben we toch nog een spectaculair uitzicht, diepe afgronden en vele haarspeldbochten. Deze route valt onder de normale wandelwegen volgens Zwitserse begrippen. De in rotsen uitgehouwen weg was het werk van families, die de weg rond 1740 aanlegden.

Bij het bergstation van de Gemmibahn kan men heerlijk van het uitzicht genieten op het terras van  Berghotel Wildstrubel nabij de Daubensee. Vanaf de Gemmipass bestaat een doorgang via Berghotel Schwarenbach (2016m) naar Kandersteg en via Entschligenalp naar Adelboden, beide gelegen in het Berner Oberland. Zie de beschrijving onder: Spiez-Kandertal-Entschligental. Zie ook de volgende link: http://www.gemmi.ch/.