SCHWARTZWALDALP

  • 01RosenlauischwartzwaldalpSchwartzwaldalp
Aan het eind van het Rosenlaui-dal aan de voet van de Engelhorn (2856m), Dossenhorn (3138m), Wellhorn (3191m) en Wetterhorn (3692m), ziet u pas hoe mooi een prachtig  berglandschap er uit kan  zien. Oude stallen, alpenhutten, ruwe rotsen en prachtige alpenweiden met daarboven fonkelende gletsjers zijn te bewonderen in dit gebied.

Aan het eind van het dal, in Schwartzwaldalp kan men de auto parkeren. De Brochhütte ligt vanaf hier op steenworpafstand, (zie verhaal onder Berghutten).De oude houtzagerij, door water aangedreven is zeker een kijkje waard. Het is niet toegestaan om vanaf hier door te rijden met de auto, de plaatselijke busdienst (deze heeft ten alle tijden voorrang ook op fietsers en voetgangers) kan u verder brengen naar de Grote Scheidegg of Grindelwald.

  • 13RosenlauischwartzwaldalpGrindelwaldmarmor
Vallende gletsjers zijn vaker te zien in dit gebied, dit gaat gepaard met een donderend geraas, om dat vast te leggen met de camera is een kwestie van geluk hebben.

Marmer is een gesteente dat bestaat uit puur calciumcarbonaat, de dichtheid  van verschillende marmersoorten kan variëren. Marmer is zeer gewild als bouwmateriaal, voor de beeldhouwkunst maar ook als decoratie. Het bekende “Rosenlaui & Grindelwaldmarmor” komt uit het Berner-Oberland, bij een goudsmid die dit gesteente verwerkt is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. (zie ook bergwandelen Jungfrauregio en de volgende link): http://www.pierresuisse.ch.