REIDENBACH-JAUNPASS

  • 04SSKandertalreidenbachjaunpassJaunpass
De Jaunpass (1509m) verbindt het district Gruyère (Fr. District de la Gruyère) in het kanton Freiburg (Fr. Fribourg) met Reidenbach in het Simmental (Berner Oberland). Over de Jaunpass (1509m) gaan we richting Jaun. Op pashoogte zijn er tal van wandelmogelijkheden. De groene pashoogte is een plaatje op zich.

Evenals op de Jaunpass zijn er ook in Jaun tal van wandelmogelijkheden. De waterval is zeker een bezoekje waard. Niemand wist waar het water vandaan stroomde. Onderzoekers hebben jaren geleden ontdekt dat er een onderaards meer was ontstaan, die het overtollige water via deze waterval naar de Jaunbach laat stromen. Iets voor Jaun, vanaf pashoogte gezien, gaat onze voorkeur uit richting Abländschen. Een prachtige fiets- en wandelverbinding van Jaun, via Abländschen (waar de Grubenberghütte begint) en het Grischbachtal naar Saanen en Gstaad.

Kleurrijke alpenweiden worden afgewisseld door spectaculaire vergezichten op omliggende bergtoppen. De indrukwekkende bergketen achter de Grubenberghütte, met de Gastlosen, Rüdigenspitze, Wandflue en Zuckerspitz trekt de aandacht. Maar ook de oostkant met de Hundsrügg en Hugeligrat zijn zeker de moeite waard. (zie ook het verhaal onder Berghutten; Grubenberghütte). Over de Jaunpas bereiken we kanton Fribourg dat beschreven staat onder West-Wallis/Vaud (Riddes-Genève).