GSTEIG

  • 02SSKandertalgsteigGotische Sankt Joder-Kirche Gsteig
Vanaf Gstaad is het nog ruim 13 km naar Gsteig, hier staat de gotische St.Theodulkerk met een opmerkelijk interieur. Een cabinelift over de Sanetschfall brengt u naar de hoger gelegen Sanetschsee (2034m). De oude handelsroute over de Col du Sanetsch verbindt het Kanton Bern met Wallis. De Sanetschpas alsmede de toegangsweg vanuit Sion in kanton Wallis, staat beschreven onder Midden-Wallis (Sierre-Nendaz). Een hoogalpine bergwandelweg gaat langs de Cab. de Prarochet (2555m).

Op de Tsanfleurongletscher hebben we een continentale waterscheiding, het water ten zuiden van de pas stroomt via de Rhone naar de Middellandse zee, het noordelijk gelegen water stroomt via de Saane, Aare en Rijn in de Noordzee. Meer informatie kunt u krijgen in het plaatselijke toeristenbureau van Gsteig. De doorgaande weg gaat verder over Col du Pillon (1546m) in het Kanton Vaud (staat beschreven onder West-Wallis/Vaud (Riddes-Genève)) richting Montreux, het Franse gedeelte van Zwitserland.

  • 04SSKandertalgsteigCol du Pillon
Op pashoogte (1546m) heeft men tal van wandelmogelijkheden, van zware tot minder zware bergwandelingen, bovendien bevindt zich hier het dalstation van de Alpine Coaster (Glacier 3000). De cabinebaan zweeft u in luttele minuten via Tête aux Chamois naar het hoger gelegen bergstation op Sex-Rouge (2971m). Les Diablerets (3209m) ligt dan op loopafstand vanaf het bergstation. Verder bevindt zich hier een prachtig uitzichtplatform, een stoeltjeslift zweeft u over de gletsjer, met de sneeuw-bus over de gletsjer rijden of met een hondenslee over de gletsjer glijden, maar ook goed geprepareerde en gemarkeerde gletsjerwandelingen behoren tot de mogelijkheid. Bovendien heeft het gebied de hoogstgelegen rodelbaan van de wereld. Hoogalpine berghutten in deze omgeving bevinden zich allen op loopafstand vanaf het bergstation o.a. Cabane des Diablerets CAS (2485), Refuge de Pierrreder (2285m) en Cab. de Prarochet (2555m). We vervolgen de route, via Col des Mosses (1436m) komen we terug waar we zijn begonnen in Saanen, kanton Bern. Rijden terug naar Zweisimmen en gaan vervolgens het Ober-Simmental in richting Lenk.