- Blausee
De Blausee heeft aan deze wandelroute een achteringang, waar men over het bruggetje vriendelijk wordt verzocht te betalen bij de kassa of in het restaurant aan het blauwgroen gekleurde meertje. De Blausee schijnt 15000 jaar geleden zijn ontstaan tijdens een aardverschuiving. Dankzij een zakenman die in 1878 het meertje ontdekte werd het gebied verder ontwikkeld en is het tot op heden een populaire attractie in deze omgeving. Rondom het 20 hectare grote natuurpark kan men rond het meertje wandelen over natuurlijk aangelegde wandelpaden. De kweekvijvers en zuivering van de forellenkwekerij bevinden zich achter op het terrein. Voor kleine kinderen is er veel vertier dankzij de vele speeltoestellen, ook een tochtje met een bootje over het meer behoort tot de mogelijkheden. Het water van het meer komt uit onderaardse bronnen en is zelfs op het diepste punt glashelder. De blauwe kleur van het meer ontstaat doordat het invallende rode licht meer door het water wordt geabsorbeerd dan de groenblauwe kleuren van het licht.
- Kandersteg
Volgens een plaatselijke legende dankt het meer zijn blauwe kleur aan de tranen van een jonge vrouw, die bij het meer treurde om de dood van haar geliefde. Een beeld van een jonge vrouw in het water, gebaseerd op deze legende, doet hier nog aan denken.
Via dezelfde weg verlaten we het natuurpark en vervolgen de Höhenweg-wandelroute naar Kandersteg. Na de Blausee blikken we nog even terug en wandelen verder stroomopwaarts. Na enige honderden meters bereiken we de zuid lus van de BLS Nordrampe bij Mitholz. In tegenstelling tot de noord lus in dit traject, is de zuid lus praktisch geheel zichtbaar. Na enige kilometers bereiken we Underem Büel (1043m), waar Kandersteg nog 50 minuten staat aangegeven. Naar de doorgaande weg wandelen is hier een optie (scheelt 100 hoogtemeters), maar wij kiezen voor het steile pad richting Kandersteg. Na een klein uurtje hebben we zicht op het dorp. Het 12 km lange traject kent maar weinig hoogteverschil.