ELSIGBACH-ELSIGENALP

  • 01SSKandertalelsigbachDalstation Elsigbach/Elsigalp & Gasthaus Elsigbach
Bij Achseten slaan we linksaf richting Elsigbach en Elsigen-Metsch. In Elsigbach is het dalstation van de kabelbaan naar de Elsigenalp, een 1800m hoog plateau in het Engstligental. Het parkeren in Elsibach is gratis. Elsigbach ligt op een hoogte van ca. 1300m halverwege het Engstligental tussen Frutigen en Adelboden. Speciale bussen gaan vanaf de hoofdrijbaan naar Elsigbach en rijden op verzoek door naar het Berggasthaus Höchst op de Metschalp. Elsigen-Metsch is zowel in de zomer als ook in de winter een geliefd vakantiegebied. In de wintermaanden is het een geliefd skigebied. Talloze wandelpaden in de zomer, korte maar ook lange, eenvoudige tot uitdagende, stellen u in staat om de bergwereld hier te verkennen.

  • 11SSKandertalelsigbachAdelboden Wildstrubel vanaf Elsigenalp
Een panoramische wandeling richting de 2300m hoge Elsighorn, dat slecht in 1.30 uur van het bergstation is te bereiken, vanwaar men een geweldig uitzicht heeft op de Kandervallei en Blümlisalp. Bovendien zijn Thun, Thunersee, de Niederhorn en het Justistal te zien vanaf de Elsighorn, bij helder weer. De Elsigenalp is een paradijs voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar ontspanning en natuur.

 

 

  • 05SSKandertalelsigbachUndere Elsige 1800m
Bij de Brandsee, een kunstmatig bergmeertje, kan men suppen, zwemmen of heerlijk ontspannen in de stoelen liggen langs het bergmeertje. Zodra we de kabelbaan verlaten op het bergstation wandelen we richting Elsigenalp, aan de linker zijde het Berghaus-Elsigenalp, dat in 1985 flink werd uitgebreid. Het zonneterras nodigt ons uit, maar we besluiten om eerst een rondwandeling te maken over de Elsigenalp. Het is een ideale plek om uit te waaien een leuke inloopwandeling te maken of om te wennen aan de hoogte.

  • 08SSKandertalelsigbachBrandsee
Via het bergmeertje, Brandsee passeren we de gesloten berghutten en wandelen via Undere Elsige naar de Elsigsee. De meeste berghutten zijn al winterklaar gemaakt zo eind september en het vee bevindt zich al in lagere dalen of staat op stal. De eigenaren van de verhuuraccommodaties wachten op sneeuw die de wintergasten aantrekt, want de sleepliften en sneeuwkanonnen staan al klaar.

 

  • 18SSKandertalelsigbachElsigsee 1885m
De Elsigsee (1885m) staat volledig droog, niet ongewoon in deze tijd van het jaar volgens omwonenden. Als er weinig regen valt komt er geen water zegt de boer en daar heeft hij gelijk in.Via de Homattihubel bereiken we Obere Elsige. Ook het clubgebouw van Skiclub Frutigen heeft zijn deuren nog gesloten.


  • 22SSKandertalelsigbachElsighutte
De Elsighütte heeft een uurtje geleden zijn vlag gestreken, waarschijnlijk te weinig klandizie op een door de weekste dag eind september. Het natuurvriendenhuis biedt overnachtingen aan voor groepen vanaf 20 personen en staat onder berghutten beschreven. Halverwege de middag kuieren we het terras op van Berghaus-Elsigenalp waar we nog even heerlijk nagenieten van deze fantastische rustige wandeldag.