ENGSTLENSEE
De Jungi-Bäche in het Gental, (iets voorbij Schwarzental) kan worden omschreven als een wonder der natuur. Ze ontspringt uit verschillende kwel-stromen van horizontale spleten. Na intensief geologisch onderzoek is de oorsprong van deze bronnen nog steeds niet volledig opgehelderd. In de Engstlensee, het romantische natuurgebied met zijn eeuwen oude pijnbomen, weerspiegelt de Wendenstöcke zich in het water. Engstlenalp wordt gekenmerkt door zijn uitgestrekte bergweiden, stallen en “Käsespeichers”. Engstlenalp was sinds de vroege middeleeuwen een belangrijk handelscentrum.
Het hotel wordt omgeven door een oude stenen muur met daarachter een oud houten gebouw. In dit gebouw zijn de goedkopere overnachtingen te boeken. Hotel Engstlenalp werd in historische stijl gerenoveerd en in de eetzaal vindt u nog de historische foto’s van handelsreizigers. De historische Sbrinz route voert nog jaarlijks langs het hotel. Achter het hotel staan een aantal boerderijen waar op ambachtelijke wijze de melk van de koeien tot kaas wordt verwerkt. Hier begint ook de wandeling richting Tannalp (Engstlensee-Tannensee-Melchsee-Frutt-Bonistock- Engstlensee).
Over het Geissplatz (1635m) klimt het langzaam over de Spycherflue richting Tannalp (1975m). Het kerkje dateert uit 1961 en lijkt ouder dan het is. Het restaurant Berghaus Tannalp is van juli tot oktober dagelijks geopend. Langs de Tannensee blikken we nog even terug naar Tannalp, om vervolgens door te wandelen langs de Tannenbach naar Melchsee-Frutt. Vanaf Distelboden nemen we de cabinebaan naar de Bonistock (2170m). Het bergrestaurant bied ons een prachtig uitzicht op omliggende toppen en bergmeren. Vanaf Boistock gaat het over de Tannenschild graat naar Chringen (2150m). Over de Schnuer gaat het dan gemoedelijk richting Tannalp. Op de Spycherflue hebben we Engstlenalp al weer in het vizier. Aan de Engstlensee nog even nagenieten van de prachtige dag.