LES MINES DE SEL-SEL DES ALPES
De zoutmijn die in de 15e eeuw werd ontdekt in Bex wordt nog steeds uitgebuit. Vroeger was het zout gekoppeld aan rijkdom en macht. Door gebruik van zout kon men voedsel langer bewaren en daardoor was zout dus ook kostbaar. Saline de Bex is de laatste zoutmijn die nog dienst doet in Zwitserland, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 30.000 ton zout. Het doolhof van galerijen, trappen, schachten en ondergrondse kamers kunnen het hele jaar bezocht worden en staat aangegeven als Les Mines de Sel - Sel des Alpes.
Een presentatie aan het begin van de twee uur durende rondleiding geeft duidelijk de verschillende technieken aan, van 1684 tot heden, op weke manieren het zout werd en wordt gewonnen. De rondleiding kan in verschillende talen gevolgd worden. Na de presentatie volgt een treinrit van 1,5 km door de mijnschachten naar het hart van de zoutmijn. Vervolgens wordt de zoutmijn te voet verder verkend. Ook staan er vele voorwerpen tentoongesteld die bij de zoutwinning werden gebruikt. Daarna volgt de terugtocht met het treintje. In de “zoutwinkel” wordt het peperdure “Sel des Alpes” nog steeds verkocht en de verschillende soorten badzout en zouten met Bex kruiden vinden bij vele buitenlanders nog gretig aftrek.